Muurverf Binnen

16 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

16 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Muurverf Binnen

Voor het beste en mooiste resultaat koop je professionele verf van Sikkens, Caparol, Herbol of Sigma wanneer je binnen gaat schilderen. Muurfverf zorgt niet alleen voor bescherming, maar geeft je woning ook sfeer. Ook kun je spelen met verschillende kleuren in het interieur om het effect van ruimte te bepalen. Zo kun je een ruimte warmer maken met rood en oranje tinten, of maak je een lange koele ruimte smaller en knusser door de lange wanden een donkere kleur te geven. Een kwalitatief hoogwaardige binenn muurverf is Caparol Indeko plus. Deze muurverf is verwerkbaar op verschillende ondergronden en is te verdelen in verschillende klassen. Klasse 1, 2 en 3. Deze klassen zijn weer onder te verdelen in schrobvast en wasvast. Een uitstekend presterende buiten muurverf is Caparol Amphibolin. Deze hecht buitengewoon goed op alle ondergronden en heeft een zeer lange levensduur. Naast de lange levensduur is deze muruverf ook nog eens milieuvriendelijk.

Muur verven
 

8 stappen om een muur te verven
 

Muur inspecteren

Als eerste controleer je de muur op vochtplekken, gaten en oneffenheden. Zorg dat gaten opgevuld zijn en ga bij vochtplekken na of het komt door een lekkage of door onvoldoende ventilatie. Is er een schimmelvlek, dan moet je die eerst goed reinigen met een antischimmelmiddel.

Muurverf kopen

Zorg voordat je aan de slag gaat dat je de juiste muurverf aanschaft. Een kwalitatief goeie muurfverf van bijvoorbeeld Sikkens heeft een hoog rendement per liter en zorgt voor jarenlange bescherming.

Muren en plafonds schoonmaken

Bij muren en plafonds is het meestal voldoende om deze met een stoffer stofvrij te maken. Zitten er losse deeltjes op, gebruik dan een ruwere borstel om deze eerst te verwijderen. Kom je een muur tegen met een flinke nicotineaanslag of zijn de muren van een keuken erg vet. Maak dan een sop van water en amoniak en maak de wanden goed schoon. Was ze met schoonwater na en het verven kan beginnen.

Randen afplakken

Plak alle kozijnen, contactdozen, plinten etc af voordat je gaat verven. Het kost iets meer tijd maar scheelt je achteraf poetswerk.

Roeren van de verf

Roer de verf vooraf goed door zodat het een mooie egale substantie wordt. Indien u verf bij Profiverf koopt, schudden wij de emmer of pot altijd nog even voor in onze machine voordat deze op transport gaat.

Verfbak half afvullen

Vul de verfbak tot de helft en zorg er met een kwast voor dat de emmer niet nalekt. Je kunt de emmer dan zelf gebruiken als tweede bak met behulp van een extra afstrijkrooster.

De roller gebruiken

Laat de roller langzaam in de verf glijden tot deze halverwege is. Rol de roller een aantal keren over het afstrijkrooster tot de verf mooi verspreid zit over de roller. Gebruik voor gladde muren een microvezel roller en voor grove muren een flexibele roller, deze zorgt dat de dieper liggende voegen mooi meegeverft worden in dezelfde beweqing.

Muurverf gebruiken

Begin eerst met de randen, dit kun je doen met een goedkope kwast. Nadat de randen klaar zijn is het een kwestie van ''inkleuren'' met de roller. Gebruik de roller met liefde in plaats van deze met veel kracht over de muur te bewegen. Rol van boven naar beneden en van links naar rechts.

Krijtverf

Wil je eens iets nieuws proberen, gebruik dan krijtverf. Met krijtverf op de muren of plafond krijg je een mooi brocante effect. Dit komt door de matte uitstraling in combinatie met de fluweelachtige pigmenten. De krijtverf Vernice di Gesso is hier zeer geschikt voor en ook nog eens betaalbaar.

Succes!