Grondverf

9 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

9 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Grondverf of primer

Grondverf, oftewel primer is de eerste laag die zorgt voor een goeie hechting tussen de ondergrond en de verf, lak of lijm. Eigenlijk fungeert de grondverf als een soort hechtlaagje. De grondverf is de basis van een schilderklus.

Grondverf zorgt ervoor dat de ondergrond geen verf opzuigt en verhoogt de kans op een goed schilder resultaat. Grondverf zorgt ook voor een betere dekking van de verf en vermindert streepvorming. Tevens voorkomt een grondverf dat er geen vuile delen doorslaan in de afwerklaag. Een laag grondverf vult de oneffenheden op en zorgt daardoor voor een strak eindresultaat. Als je strepen bijvoorbeeld direct overschilderd is er een grote kans dat deze doorslaan.

Toepassingen van grondverf

Grondverf is geschikt voor onbehandelde houten ondergronden die dekkend geschilderd moeten worden. Geschilderd hout dat in een minder goede staat verkeert en onbehandeld metaal welke roestwerende eigenschappen heeft zijn ook uitstekend met een ondergrond te behandelen. Onbehandeld kunststof kan ook met een grondverf als hechtlaag behandeld worden.

Profiverf heeft verschillende grondverven van professionele verfmerken, zoals Sikkens, Sigma, Herbol of Südwest. Deze primers zijn te gebruiken voor onder andere, geveltimmerwerken, (onbehandeld of kaal) hout, metalen, kunststoffen, kunsthars, ijzer, zink en aluminium. Deze grondverven hebben een snelle harding en hechting.


Wanneer is er geen grondverf nodig

Bij ondergronden die al eerder geschilderd zijn en geen gebreken vertonen of als de aflaklaag een eenpotsysteem is. Ook is er geen grondverf nodig als het eindresultaat transparant dient te zijn of als er afgewerkt wordt met een beitsachtig product.

Wist je dat: Gekleurde grondverf

Grondverf is in verschillende kleuren te verkrijgen. Door een gekleurde grondverf te gebruiken is er minder verf nodig voor de afwerking.

Google+