Onderdelen 1 tot 16 van totaal 31

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen 1 tot 16 van totaal 31

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Stel een Aflopende Directie in

Verf bestellen online bij Profiverf.nl

Bij Profiverf koop je verf en non-paint producten van topkwaliteit. Door rechtstreekse levering vanuit de groothandel leveren wij voordelig topmerken zoals Sikkens, Caparol, Herbol en Sigma. Je kunt bij Profiverf de bestelling laten bezorgen of afhalen. 


NIEUW in de collectie voor de zomer!!! Zwembadverf Mathys Fassiclor. Voor decoratieve bekleding van zwembaden en tevens te gebruiken voor vijvers in beton.

Online verf kopen

Profiverf verkoopt topmerken tot wel 35% goedkoper. Is het totaal bedrag van de bestelling hoger dan € 75,-, dan betaal je geen verzendkosten. Bestel je voor 15.00 uur dan gaat de order dezelde dag nog op transport.

Kort samengevat is verf een brede term van producten die gebruikt worden om een object te beschermen of te verfraaien door deze van een laag pigment te voorzien.

Een muur verven hoeft niet moeilijk te zijn. Het is van belang om te weten uit wat voor materiaal de muur bestaat. Meestal hebben muren een oppervlakte van steen, pleisterwerk of behang. Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om de ondergrond goed schoon te maken door deze vuil en vet te ontdoen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat de verf niet goed hecht. Ook mag het oude pleisterwerk of oude behang niet bladeren of loszitten. Voor het beste en mooiste resultaat koop je verf van een professioneel merk.


Transparante of dekkende verf

Het is goed om de voor- en nadelen te kennen van transparante en dekkende verven. Een transparante verf wordt vaak verward met beits. Een transparante verf is een ‘niet dekkende’ verf, waarbij de ondergrond zichtbaar blijft.

Een groot verschil tussen transparante en dekkende verf is natuurlijk het aanzicht. Een transparante verf geeft een heel ander uiterlijk dan een dekkende verf. Verder is het belangrijk om te weten dat een transparante verf minder goed tegen zonlicht kan dan een dekkende verf, dit komt doordat de transparante verf veel minder pigment heeft dan de dekkende. Een dekkende verf beschermd daarom ook beter. Echter het voordeel van deze transparante verf is dat hij veel gemakkelijker is om aan te brengen en houtrot kan in een vroeg stadium herkend worden. Bij de dekkende verf is houtrot weer veel lastiger te herkennen. Dekkende verf kost wellicht meer moeite om aan te brengen, echter het eindresultaat is veel duurzamer. Een dekkend systeem gaat afhankelijk van de verf (Sikkens is een kwalitatief hoogwaardig merk) 1,5 keer langer mee.


Alkydverf en Watergedragen verf (Acrylverf)

Alkydharsverf is een synthetische verf die vooral buiten gebruik wordt. Het bindmiddel is Alkydhars, dit is een kunsthars. Alkydverf is te verdunnen met terpentine en is oplosmiddelhoudend. Watergedragen verf is uiteraard alleen te verdunnen met water. Alkydverf heeft over het algemeen een betere dekking en geeft een gladder resultaat. Alkydhars is de sterkste verfsoort om deuren en kozijnen mee te verven. Dit is de reden waarom veel ‘oudere’ schilders het liefst werken met alkydverf. Een nadeel van alkydverf is dat lichtere tinten in de loop van de tijd iets donkerder kunnen worden.

De kwaliteit van watergedragen verf is de laatste jaren sterk verbeterd. De droging van verf op waterbasis is ook veel sneller, daarom moet er met deze verf sneller gewerkt worden. Acrylverf verkleurt nauwelijks omdat deze niet door zonlicht wordt beïnvloed.

De voordelen van verf op waterbasis zijn; geurarm, niet vergelend (alkydverf heeft binnen een grotere kans op vergeling omdat er binnen minder licht is, daarom adviseren wij ook altijd om binnen met een verf op waterbasis te werken), minder milieubelastend en watergedragen verf is verdunbaar met water. Daarbij is deze verf ook nog eens gemakkelijker van de handen en kwasten te krijgen.
Enkele nadelen zijn dat je sneller moet werken en er een minder snelle doorharding is. Ook is acrylverf moeilijker te verwerken (er ontstaat sneller streepvorming en moeilijker om te schuren).

Een alkydhars verf kan over een watergedragen verf heen worden geschilderd indien deze enkele maanden goed uitgehard is. Wij raden aan om buiten geen alkydharsverf over acrylverf aan te brengen. Omgekeerd kan een watergedragen verf zonder problemen over een alkydverf heen.


Hoe zie je het verschil tussen alkydverf en watergedragen verf?
Haal een doekje spiritus over de oude verflaag heen en kijk of het oppervlak plakkerig wordt of er gebeurd niets. Wordt het oppervlak plakkerig dan is het watergedragen verf. Bij andere verven gebeurd er niets.


Wist je dat: Eiffeltoren

Elke 7 jaar is er 52 ton (52 duizend liter) verf nodig om de Eiffeltoren opnieuw te schilderen. Er zijn ongeveer 20.000 werkuren nodig om de klus te klaren. Dat betekent dat er 100 schilders 5 weken fulltime mee bezig zijn.

Huis snel verkopen
Google+