Staalmeester

Staalmeester

2 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

2 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Staalmeester
 

Staalmeester maakt moderne kwasten met een Hollandse geschiedenis, de kwasten hebben een vol beukenhouten steel en een verlijmde oranje touwwoeling, de kwast is tevens voorzien van Chinees varkenshaar. De kwast is geschikt voor zowel watergedragen als synthetische producten.

Waar de beroepsschilder al langer bekend is met dit Nederlandse product wordt de kwast nu ook steeds vaker gevonden door de doe-het-zelvers. Een kwast van professionele kwaliteit zorgt voor het gewenste resultaat. Met de Staalmeester kwaliteitskwasten hoef je niet bang te zijn dat de opgebrachte laagdikte wordt uitgeveegd. Sterker nog, je strijkt lakken streeploos uit zonder dat eerder opgenomen lak wordt uitgeveegd. Dit komt doordat de kwasten het juiste opname- en afgiftevermogen hebben.

De naam Staalmeester is afgeleid van een beroemd schilderij ‘’De Staalmeesters’’ van Rembrandt van Rijn (zie de foto). Tegenwoordig te bezichtigen in het Rijksmuseum te Amsterdam. Het portret dat in 1662 gemaakt was, was bedoeld voor een plek in Amsterdam waar staalmeesters de kwaliteit en kleur van het aangeboden laken controleerden. Om dit te doen gebruikten ze stalen proeflappen, vandaar staalmeesters.

Google+