5 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

5 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Metaal verf

De meest  gebruikte metalen zoals staal, ijzer, galvanisé en aluminium kunnen corroderen onder invloed van de weersomstandigheden. Ze kunnen daarom ook beter beschermd worden met een duurzame lak.


Nieuw ijzer is voorzien van een dun vetlaagje om het te beschermen tegen roestvorming. Verwijder dit vetlaagje van het ijzer voor je het gaat schilderen.Bij bestaand ijzer dien je altijd de bestaande roest laag zoveel mogelijk te verwijderen.

Alkydverf en Watergedragen verf (Acrylverf)


Alkydharsverf is een synthetische verf die vooral buiten en op metalen gebruik wordt. Het bindmiddel is Alkydhars, dit is een kunsthars. Alkydverf is te verdunnen met terpentine en is oplosmiddelhoudend. Watergedragen verf is uiteraard alleen te verdunnen met water. Alkydverf heeft over het algemeen een betere dekking en geeft een gladder resultaat. Alkydhars is de sterkste verfsoort om deuren en kozijnen mee te verven. Een nadeel van alkydverf is dat lichtere tinten in de loop van de tijd iets donkerder kunnen worden.

Hoe zie je het verschil tussen alkydverf en watergedragen verf?
Haal een doekje spiritus over de oude verflaag heen en kijk of het oppervlak plakkerig wordt of er gebeurd niets. Wordt het oppervlak plakkerig dan is het watergedragen verf. Bij andere verven gebeurd er niets.

 

Wist je dat: Glimmende metalen

Alle glimmende metalen zwart worden als je ze fijnmaalt, behalve aluminium. 

Google+