7 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in
 • Krijtverf Pittura Murale

  Krijtverf Pittura Murale

  Onze prijs: € 16,95

  Actie prijs € 10,95

 • Vernis Pittura Murale

  Vernis Pittura Murale

  Onze prijs: € 17,25

  Actie prijs € 12,95

 • Colourwax, voor het behandelen van hout

  Colourwax

  Onze prijs: € 25,25

  Actie prijs € 18,95

 • Kleurloze boenwas

  Boenwas

  Onze prijs: € 17,25

  Actie prijs € 12,95

7 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Krijtverf kopen

Krijtverf kopen wordt tegenwoordig veel gedaan om oude meubels nieuw leven in te blazen, of een ruimte een landelijke uitstraling te geven. Krijtverf oftewel Chalk Paint zorgt ervoor dat wanden, plafonds en meubels een matte uitstraling krijgen wat zorgt voor een mooi brocant effect.

Krijtverf is een matte, dekkende verf op waterbasis. De fluweelachtige pigmenten zorgen ervoor dat de kleuren levendig worden. Profiverf heeft ervoor gekozen om het van oorsprong Italiaanse merk Pittura Murale te verkopen, deze Vernice di Gesso (krijtverf) is bij uitstek geschikt voor decoratieve verftechnieken en antiekeffecten zoals doorschuren, verouderen en patineren. Ook is het mogelijk om de verf  te gebruiken om te whitewashen. Online krijtverf kopen heeft als voordeel dat je eenvoudig prijzen kunt vergelijken.


Bestel nu snel onze krijtverf zodat je deze morgen al in huis hebt en direct aan de slag kunt. Krijtverf kopen kan al vanaf € 12,95 per 0,5 liter. Op het gebied van krijtverf is Profiverf zonder twijfel de expert. Pittura Murale, de kwalitatieve krijtverf uit Italië, garandeert de beste kwaliteit. Schuren vooraf is niet nodig. Kasten, dressoirs, keukens, muren, etc. worden met deze wonderverf binnen korte tijd voorzien van een prachtige matte nieuwe kleur. 

Krijtverf maken 

Is krijtverf kopen geen optie om wat voor een reden dan ook? Het is gemakkelijk om zelf krijtverf te maken, of om een gekochte krijtverf nog matter te maken. Zorg voor een juiste verhouding gips en water en roer het lang genoeg zodat je een mooie gladde substantie krijg. Hierna schenk je het mengsel geleidelijk bij de verf en blijf je tussendoor goed mengen. Is het een geheel, dan is het tijd om te verven.

Verhouding:  Om het gips te mengen heb je maar een beetje water nodig om een gladde substantie te krijgen. Deze substantie meng je naar eigen smaak door de muurverf totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Vaak worden er vaste verhoudingen weergegeven, hierbij wordt echter geen rekening gehouden met het soort verf dat je gaat mengen. Let er in ieder geval altijd op dat de verf die je wilt gaan mengen op waterbasis is. Pittura Murale en Zero Wandmatt ES SLF zijn uitermate geschikt om nog matter te maken. Deze verf kan zonder gips toevoeging gebruikt worden als krijtverf en kan ook naar eigen ingeving matter gemaakt worden.

Krijtverf aanbrengen

Stap 1 Wat ga je Krijtverven?

Ben je helemaal uitgekeken op een antiek meubelstuk of heb je juist een prachtig houten kasje in de kringloop gevonden? Om er nieuw leven in te blazen kun je deze behandelen met krijtverf. Hout is een van de mooiste en beste materialen voor krijtverf. De houtnerven zorgen voor een mooi, brocant oud uiterlijk. Het effect zal beter zijn als de houtnerf meer 'open' is. Naast hout kun je ook bakstenen, kunststof, metaal, cement en stuck- en pleisterwerk krijtverven.

Stap 2 Wat heb je nodig?

Benodigdheden:

Krijtverf Pittura Murale
Kloostertrots verfwerkreiniger
Fijn schuurpapier
Patentpuntkwast
Oude doeken
Vernis
Terpentine

Stap 3 Schoonmaken en opschuren

Ontvet de oude laklagen met kloostertrots verfwerkreiniger. Laat dit drogen. Hierna kun je de oude laklagen van het meubelstuk licht opschuren in de richting van de houtnerf. Verwijder vervolgens met een stoffer het stof. Let op: ontvet altijd voordat je gaat schuren, hierdoor voorkom je dat je vuil in het hout schuurt.

Stap 4 Grondverf nodig?

Wij adviseren om op kunststof en metaal een primer aan te brengen, hierdoor hecht de krijtverf optimaal. Bij hout, steen, stuck en pleister hoef je geen grondverf aan te brengen. Echter bij een nieuwe muur is het aan te raden om eerst voor te strijken met een grondering om te voorkomen dat alle krijtverf door de muur wordt opgezogen.

Stap 5 White washen

Voor een duidelijke whitewash structuur, kun je de witte krijtverf verdunnen met ongeveer 10% water. Hoe meer je de krijtverf verdunt, hoe meer structuur je zult zien. Breng de verf aan met een kwast en veeg het daarna meteen uit met een doek of spons in de richting van de houtnerf. Whitewash kleine stukken tegelijk, anders is de verf al opgedroogd voor je het kunt uitvegen. Krijtverf is goed dekkend dus je hebt meestal maar één laag nodig.

Stap 6 De afwerking

Krijtverf is over het algemeen veegvast en reinigbaar. Echter voor nog meer bescherming en een langere levensduur is een extra afwerkingslaag te adviseren. Als afwerkingslaag kun je het beste ''Vernis Pittura Murale'' gebruiken. 

Stap 7 Online Krijtverf kopen

Bovenstaande stappen zijn ook eenvoudig uit te voeren met een andere kleur. Je kunt kiezen voor krijtverf in alle denkbare kleuren zoals grijs, taupe, roze of de standaard witte krijtverf. Krijtverf kopen bij profiverf betekend dat je de verf de volgende dag al ontvangt indien je voor 15.00 uur besteld.

Stap 8 Doorschuren

Voor een extra oud, geleefd effect kun je het meubel na het drogen doorschuren. Doorschuren is leuk op de plekken waar veel slijtage voorkomt. Hiermee bereik je het echte brocante look. Je kunt zelfs werken met verschillende kleuren en lagen en deze licht en grover doorschuren zodat verschillende kleuren doorkomen.

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Goedkope Krijtverf

De krijtverf van  Pittura Murale die wij verkopen is niet alleen van top kwaliteit, ook is deze verf goed te betalen. Voor een goedkope krijtverf kun je ook de Zero Wandmatt ES SLF gebruiken. Deze verf wordt door zijn matte uitstraling gebruikt als krijtverf en is een stuk voordeliger. Een emmer van 2,5 liter is al verkrijgbaar vanaf € 26.95. Krijtverf kopen is bij profiverf niet alleen goedkoop, doordat wij deze verven op voorraad hebben zijn ze binnen 1 dag leverbaar. 

Krijtverf onderhouden

Krijtverf is makkelijk te onderhouden. vaak wordt boenwas gebruikt voor een mooi glanzend en nog meer authentieke uitstraling te creëren.  Als je er met een vochtige doek overheen gaat geeft krijtverf van Pittura Murale of Zero Wandmatt ES SLF niet af. Voor een extra beschermlaag voor bijvoorbeeld een tafelblad of een spatwand in de keuken is het verstandig om de krijtverf te voorzien van een laag vernis van Pittura Murale. Ook is het mogelijk om een transparante laag Sikkens Rubbol BL Satura te gebruiken.  
 

Krijtverf en Schoolbordverf

Verschil krijtverf en schoolbordverf

Regelmatig worden deze twee verven door elkaar gehaald. Wat is nu precies het verschil tussen krijtverf en schoolbordverf.

-Op een wand welke met krijtverf is geschilderd kun je niet krijten. Wil je graag krijten, gebruik dan schoolbordenverf. Krijtverf wordt voornamelijk gebruikt om muren en/of meubels een antieke en rustige uitstraling te geven.
-Krijtverf is trouwens nog matter dan schoolbordverf.
-Krijtverven zijn op waterbasis en schoolbordverf op terpentine basis
 

Krijtverf en Kalkverf

Verschil tussen krijtverf en Kalkverf

-Krijtverf is een verf waarin natuurlijk pigmenten zitten. De verf is mat, fluweelachtig en egaal van kleur. Krijtverf kan aangebracht worden op meerdere ondergronden (zoals meubels) zonder vooraf een grondverf te gebruiken. Tevens is de krijtverf van Pittura Murale geschikt om buiten te gebruiken.

-Kalkverf is een verf die is samengesteld uit kalk en natuurlijke pigmenten. De ondergrond moet mineraal zijn of eerst worden behandeld met een primer. Het resultaat van kalkverf is altijd vlekkerig. Door de invloed van ondergrond, luchtvochtigheid en temperatuur kan kalkverf verkleuren.
-In tegenstelling tot krijtverf geeft kalkverf een streperig effect 

Meestal wordt krijtverf gebruikt omdat het makkelijker te verwerken is, geeft geen strepen, is afneembaar en heeft toch de mooie effecten en kleuren zoals je die vooraf bedacht had.

 

TIP: 
Dip-Dye
Flessen verven
De krijtverf kleur van 2015
White Washen, Shabby Chic, Brocante

Google+