5 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

5 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Beitsen

Bij Beitsen breng je een dekkende of transparante laag aan om hout te beschermen tegen krassen, slijtage, vuil, schimmel weer en wind. Door de beits krijg het oppervlak een mooi uiterlijk. Beits laat de nerven van het hout naar voren komen. De producten die wij verkopen bevatten een insecticide en schimmeldodend middel waardoor het hout hier niet apart mee bewerkt hoeft te worden.
 

In tegenstelling tot lak en vernis (vaak verf genoemd), dringt beits gedeeltelijk in het hout. Beitsen welke voor buiten geschikt zijn hebben over het algemeen een vochtregulerende werking en bieden meestal een UV-bescherming.
Alle houtsoorten kunnen worden gebeitst. Voordat de beits aangebracht kan worden dient indien het hout reeds geschilderd of gevernist is, eerst geschuurd te worden. Schuur het hout dan altijd in de richting van de houtnerven. Hierna dient u het hout goed af te stoffen en vetvrij te maken voordat het beitsen kan beginnen. Ook hier geldt weer dat u het mooiste en beste resultaat krijgt indien er gebeitst wordt in de richting van de houtnerven.

Google+